Ezek a legnépszerűbb színek az otthonok falain

Szobafestés Budapesten szakembertől is kérhető, aki bármelyik mostanában divatos árnyalattal szívesen dolgozik. Lássuk, melyek ezek a színek!
Ezek a legnépszerűbb színek az otthonok falain

Talán a falak átfestésével tudjuk legkönnyebben megváltoztatni egy helyiség hangulatát. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy olyan árnyalatot válasszunk, amely kellemes érzésekkel töltenek el minket. Az idei évben számos különleges tónus trendi volt, amik első pillantásra még talán merésznek is tűnhettek. De vajon melyek ezek? Mely változatokat érdemes kipróbálni? Cikkünkben ezeket mutatjuk most be.

Milyen színekben érdemes gondolkodni?

Bármilyen árnyalat mellett döntünk, tulajdonképpen nem lehet gond, hiszen megfelelő kiegészítőkkel szinte bármi harmóniába hozható. Persze nem érdemes túl sötét vagy túl rikító színekkel tarkítani a szoba falait, hiszen ezek a hangulatunknak sem tesznek jót. Amennyiben az alábbiak közül sikerült megtalálni a tökéleteset, akkor szobafestés Budapesten szakembertől is kérhető, akinek segítségével pillanatok alatt végezhetsz a felújítással.

Levendula

Már előre látni, hogy 2023-ban a levendula lesz az uralkodó árnyalat. Nem csoda, hiszen a színek folyamatosan váltják egymást és már amúgy is régen volt divat ez a különleges változat. Már idén is sokan döntöttek úgy, hogy ezt a letisztult pasztellt választják, hiszen nem túl feltűnő, nem lesz túl sötét a szoba, mégis kicsit hozzáad az összhatáshoz. A digitális levendula még a nyolcvanas években jelent meg, amit akkor tengerzölddel kombináltak nagy sikerrel. Azóta persze kicsit visszavettünk, így kifinomultabb módon alkalmazzuk azt.

Ragyogó kék

A nem túl sok kék pozitív hatással lehet ránk, amit legjobb fehérrel kombinálni, így lesz igazán hangsúlyos. Az árnyalat megnyugtat és kellemes hangulattal áraszt el bennünket, így nem véletlen, hogy a kalandvágyóbbak szeretnek hozzá extrémebb tónusú kiegészítőket válogatni, amelyek vidámabbá és energetizálóbbá teszik a helyiséget.

Terrakotta

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a terrakotta, főként azokban a házakban, ahol a mediterrán stílus az uralkodó. Ezt nyugodtan használhatjuk a falakon, anélkül, hogy túl polgári lenne az összhatás. Egy nagyobb falfelület esetében, ahol túl üresnek tűnik a tér, érdemes csak egy oldalt kiválasztani, amit teljes egészében ezzel fedünk be. Ennek hatására a szoba is sokkal barátságosabb lesz. Szóba jöhet valamilyen kellemes minta is, egy félkör vagy egy kockásabb megoldás, így további egyediséget vihetünk a lakásba.

Mélyzöld falak

Már nagyon régóta nem volt favorit a lakberendezésben a mélyzöld árnyalat, de mégis mindig itt volt, főként a kiegészítők terén. Ezzel a klasszikus és biztonságot sugalló változat nagy kedvence azoknak, akik szeretik a természetet és nem szeretnének attól túlzottan eltávolodni. Nem véletlen, hogy most végre ismét eljött az ő ideje, amit főként az antik bútorokon használnak, de egy-egy falat is nyugodtan be lehet vele fedni. Vigyázzunk arra, hogy ne alkalmazzuk mindenhol, hiszen így akár túl sötét is lehet az adott helyiség.

Összegezve

Rengeteg népszerű falszín van, amelyek évről-évre váltogatják egymást. Mostanában azonban inkább a kellemes kék, a természet ihlette mélyzöld, a terrakotta és persze a levendula került előtérbe. A fehér mellett ezekből a tónusokból fogy a legtöbb a lakberendezési áruházakban. Amennyiben felújításban gondolkodsz és sikerült választani, akkor szobafestés Budapesten szakembertől is kérhető, aki rengeteg terhet vesz le a válladról.

Kapcsolódó cikkek

Épületek utólagos vízszigetelése

Épületek utólagos vízszigetelése

Vizes falak, penész és doh helyett kellemes, jó levegőjű otthonról álmodsz? Cikkünkben bemutatjuk, milyen lehetőségeid vannak házad utólagos vízszigetelésére.

Konyhafelújítás lépésről-lépésre

Konyhafelújítás lépésről-lépésre

A családosok állami segítséget is igényelhetnek, amivel a költségeik a felére csökkennek.

Sittszállítás és lomtalanítás Budapesten és környékén

Sittszállítás és lomtalanítás Budapesten és környékén

A lomtalanítás sok esetben okoz számunkra fejtörést és bosszúságot, de nem akkor, ha profi cégre bízzuk a lom, a hulladék elszállítását.