Házfelújítás előtt állsz? Erre figyelj oda!

Jó, azért ez így barokkos túlzás. Nincs is jobb annál, mint amikor vége van a felújításnak, és lehet gyönyörködni a végeredményben – ez így már stimmel! De odáig el is kell jutni, és az utólagos javítgatások helyett a legjobb megtervezni azokat a pontokat, feladatokat, amik a leglényegesebbek.
Házfelújítás előtt állsz? Erre figyelj oda!

Mi az, ami nem maradhat ki a renoválásból?

Alapvetően majdnem mindegy, hogy mekkora léptékű a felújítás, egy biztos: amíg a régi ajtók, ablakok uralkodnak, addig egy tapodtat sem érdemes tenni. Hiszen számtalan hátránnyal jár együtt, ha a zárás nem megfelelő, ha ki-be jár a levegő, ha a funkcionalitás erőteljesen sérül. Pontosan ezért kihagyhatatlan lépés a nyílászáró csere. Még a festés előtt célszerű a végére járni. Így aztán nemcsak külsejében újulhat meg a tér, bár nem érdemes erről a pozitívumról sem megfeledkezni, mivel az új ajtók, ablakok látványa egy cseppet sem utolsó. De ami még ennél is hangsúlyosabb, hogy a felújítás megannyi előnyt tartogat. Például hogy csak egyet említsünk, a beruházás valójában egy befektetés, aminek a megtérülése mind rövid, mind hosszú távon sokszoros. Ha az ajtók, ablakok jól zárnak, akkor a közbenjárásukkal a benti térben megélhető komfortérzet nagymértékben javulhat, ráadásul az energiafogyasztás mértéke is jelentősen csökkenthető, mivel télen a meleg, nyáron a hideg nem képes kikúszni a párkányokon, küszöbökön túlra. A szigetelés vadonatúj szintje ismerhető, tapasztalható meg mindennek köszönhetően. Úgyhogy bár nyilván a cseréltetés adott költséggel jár, de ez egy olyan díjtétel, ami idővel egy az egyben lenullázódik, sőt a gazdaságos energiafelhasználás konkrétan pénzt hozhat a házhoz.

Akkor ez az első lépés?

Igazság szerint igen, célszerű az ablakcsere folyamatát első körben letudni, sőt még a tervezést is ehhez igazítani. Ha ez megvan, akkor az egyrészt óriási ugrás, erőt adó siker, ami továbblendítheti a felújítás szekerét, másrészt következhet a többi cél elérése. Ez az a stáció, amit csak egyszer kell megjárni, és ami aztán évtizedeken át bizonyíthatja: megérte belevágni, megérte megcsinálni!

Kapcsolódó cikkek

Mi mindenre jó a fűtőkábel?

Mi mindenre jó a fűtőkábel?

A fűtőkábel alkalmas bármely épület teljes értékű fűtésére, és bátran alkalmazható vizes helyiségekben is, hiszen dupla érintésvédelmi szigeteléssel és megfelelő elektromos árnyékolással van ellátva.

Épületek utólagos vízszigetelése

Épületek utólagos vízszigetelése

Vizes falak, penész és doh helyett kellemes, jó levegőjű otthonról álmodsz? Cikkünkben bemutatjuk, milyen lehetőségeid vannak házad utólagos vízszigetelésére.