Csigaház formájú menedék a kanadai partok őre

A télen üres kanadai partokat feldobják a felállított művészeti installációk.
Átmeneti menedékhelyek a kanadai partok díszei

Évente rendezik az egylépcsős versenyt, amire díjtalanul jelentkezhet bárki a világ bármely pontjáról. Minden évben adott egy kulcsszó, ami megadja a tervek tematikáját. A versenyzőknek ideiglenes épületeket, művészeti installációkat kell készíteniük, amik nem hagyhatják figyelmen kívül a partok állandó berendezéseit, azaz a parti őrtornyokat.

Mivel a torontói strandok nem különösebben látogatottak a téli időszakban, jó ötletnek bizonyult ide szervezni a pályázatot, mivel így az üres tereket kihasználva télen is izgalmassá tudják tenni ezeket a szakaszokat. A kiválasztott pályaművek közül a legjobbakat néhány hétig szabadon látogathatja a közönség.

Ezúttal a menedékhely volt kulcsszó, amivel az előző év történései alapján arra ösztönözték a szervezők a versenyzőket, hogy gondolják át, majd öntsék formába, mit jelent számukra biztonság, a menedék, egy olyan hely, ahol kényelemben és védve vannak.


Arc de Blob

400 pályázat közül négyet választott ki a zsűri: Arc de Blob, From Small Beginnings, The Epitonium (a védelmező csigaház) és a THROBBER nevű installációkat, illetve egy ráadás ötödik darab is felépül majd, ami az Embrace nevet viseli.


Képek forrása

Kapcsolódó cikkek

Rekorder futurisztikus reptér Pekingben

Földönkívüli tengericsillag: rekorder reptér Pekingben

Nem a formája az egyetlen, ami különleges a kínai Dahszing Nemzetközi Repülőtérben.

A norvég luxusszálloda eggyé válik a környezettel

Felülről mező, belülről luxushotel

A norvég szálloda eggyé válik a tájjal.