Szent Margit Gimnázium tornacsarnok - Építész Stúdió

Építész: Építész Stúdió
Szent Margit Gimnázium tornacsarnok - Építész Stúdió

Elkészült a budai Szent Margit Gimnázium új, mintegy 1400 négyzetméteres tornacsarnoka.

A terület lejtését kihasználva az épületet földbe integrálták. Az építményt a domboldalba rejtették, a nagy tömeget pedig elásták a zöldben. A sportcsarnok hátsó része már teljesen a föld alatt van.

Az épület homlokzatát erőteljesen meghatározzák a horganyzott pálcák.

A belső terekre jellemző az egyszerű anyaghasználat. A nyers beton felületeket a használat szintjén technológiai faburkolat borítja.

Az épület nagyterme egy kosárlabda pályának ad helyet, leereszthető térelválasztó függönnyel.

Az épület tetején egy kézilabda pálya kapott helyet.

Képek forrása: Építész Stúdió

Kapcsolódó cikkek

Hagyomány és modernitás egy pekingi óvoda megvalósításában

Játszótér az épület tetején, történelem a kertjében

Pekingben nem kell aggódni a szülőknek azon, hogy mit csinál a gyerek a tetőn, hiszen a lehető legjobb helyen van ott.

A norvég luxusszálloda eggyé válik a környezettel

Felülről mező, belülről luxushotel

A norvég szálloda eggyé válik a tájjal.

A világ leggyönyörűbb art deco épületei

A világ leggyönyörűbb art deco épületei

A világ 6 legpompásabb art deco épülete New Yorktól Shanghaig.