Felülről mező, belülről luxushotel

Csendes elvonulás luxus körülmények között.
A norvég luxusszálloda eggyé válik a környezettel

Különleges elvonulási lehetőséget találunk alig egy órányi autóútra Norvégia harmadik legnagyobb városától, Trondheimtől. Az egyedülálló Øyna Cultural Landscape Hotel szándékosan úgy készült, hogy az épület határait ne lehessen egyértelműen meghatározni, hogy ne tudjuk megmondani, hol kezdődik a szálloda, hol ér véget a természet.

Az elképzelés kivitelezése tökéletesen sikerült, így az épület teljesen beolvad környezetébe, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Trondheim-fjordra és a Norvég-tengerre. A cél az volt, hogy a környezeti szépségek megóvása mellett épülhessen fel egy szállást is biztosító hotel, miután egyre nagyobb lett erre az igény a rendezvényekre, konferenciákra érkezők körében.

A domborzatot teljesen követő szálloda teteje zöld füves terület, míg a kicsivel lejjebb lévő kiugró épületrészek belülről a megtestesült skandináv luxus.

Ezek a kabinok fa burkolatukkal is hangsúlyozzák a természetközeliséget, amit csak fokoz a föld alatt húzódó alagút, amin keresztül közlekedhetnek a vendégek, akik számára lift is rendelkezésre áll, természetesen a domborzattal tökéletes összhangban kiépítve.

Ha máshova is ellátogatnál Norvégiában, szálláslehetőségeket itt találsz!

Kapcsolódó cikkek

A leghíresebb berlini épületek - 2

A legérdekesebb berlini épületek 2.

A patkó alakú lakóteleptől a futurisztikus dizájnig.

Rekorder futurisztikus reptér Pekingben

Földönkívüli tengericsillag: rekorder reptér Pekingben

Nem a formája az egyetlen, ami különleges a kínai Dahszing Nemzetközi Repülőtérben.