Felülről mező, belülről luxushotel

Csendes elvonulás luxus körülmények között.
A norvég luxusszálloda eggyé válik a környezettel

Különleges elvonulási lehetőséget találunk alig egy órányi autóútra Norvégia harmadik legnagyobb városától, Trondheimtől. Az egyedülálló Øyna Cultural Landscape Hotel szándékosan úgy készült, hogy az épület határait ne lehessen egyértelműen meghatározni, hogy ne tudjuk megmondani, hol kezdődik a szálloda, hol ér véget a természet.

Az elképzelés kivitelezése tökéletesen sikerült, így az épület teljesen beolvad környezetébe, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Trondheim-fjordra és a Norvég-tengerre. A cél az volt, hogy a környezeti szépségek megóvása mellett épülhessen fel egy szállást is biztosító hotel, miután egyre nagyobb lett erre az igény a rendezvényekre, konferenciákra érkezők körében.

A domborzatot teljesen követő szálloda teteje zöld füves terület, míg a kicsivel lejjebb lévő kiugró épületrészek belülről a megtestesült skandináv luxus.

Ezek a kabinok fa burkolatukkal is hangsúlyozzák a természetközeliséget, amit csak fokoz a föld alatt húzódó alagút, amin keresztül közlekedhetnek a vendégek, akik számára lift is rendelkezésre áll, természetesen a domborzattal tökéletes összhangban kiépítve.

Ha máshova is ellátogatnál Norvégiában, szálláslehetőségeket itt találsz!

Kapcsolódó cikkek

A világ első nyomtatott iskolája Madagaszkáron épül

A világ első nyomtatott iskolája Madagaszkáron épül

Olcsó és gyors technológia az építészetben a 3D nyomtatás, akkor miért éppen az egyik legfontosabb terület, az oktatás maradna ki a felhasználásból?

Kalandorokat vár a perui sziklákon álló üveghotel

Kalandorokat vár a perui sziklákon függő üveghotel

Átlátszó műanyagból és üvegből készült az extrém embereknek épült extrém hotel fala.

Néhány hét alatt épült fel a hajléktalanoknak szánt modern település

Tarka település épült a Los Angeles-i hajléktalanoknak

Az innovatív projekt mintaként szolgál a városvezetéseknek az otthontalanok ügyében.