Konyhafelújítás lépésről-lépésre

Belegondolni is fárasztó, hogy a lakásfelújítás mennyi munkával és kiadással jár, arról nem is szólva, hogy amíg zajlanak az átalakítások, le kell mondanunk az adott helyiségről. Éppen ezért fontos a megfelelő ütemezés és a pontos tervezés, amik ugyan megspórolható feladatoknak tűnnek, de egy gyakran használt helyiség esetében nem árt tudni, mivel számoljunk.
Konyhafelújítás lépésről-lépésre

Abban az esetben, ha ez az átalakításra ítélt helyiség éppen a konyha, ahol általában az ételeinket készítjük, tároljuk, elfogyasztjuk, amíg nem életbe vágóan szükséges, inkább későbbre tologatjuk a kivitelezés kezdetét, mintsem mellőznünk kelljen a megszokottakat.

Ha elhatároztuk, hogy belevágunk, elsősorban gondoljuk át a motivációnkat, hogy mi vezetett arra, hogy új konyhára van szükségünk. Ha pusztán nem találjuk elég divatosnak, akkor egy egyszerűbb ráncfelvarrással is megúszhatjuk a dolgot, viszont ha úgy érezzük, az elrendezés nem az igazi, komolyabb átalakításra lesz szükség.

A családosok számára elérhető állami támogatással most a kiadások fele, maximum hátrom millió forintig visszaigényelhető, ami jelentős segítséget jelent egy ekkora beruházásnál. Éppen ezért is érdemes komolyabban átgondolni az előbbieket.

A konyhafelújítás viszont nem kell, hogy elhúzódó kényelmetlenségekkel járjon, erre születtek olyan megoldások, amik az első lépésektől az utolsóig gondoskodnak mindenről. Az RS Bútor szolgáltatásai is eszerint épülnek fel, így igény szerint lehet az alapoktól – a felületek lemérésétől, a méretek pontosításával – kezdeni, majd akár szakemberekkel, akár egyedül megalkotni a terveket, de a szállítás és az összeszerelés sem kell, hogy a mi a gondunk legyen.

Tervezéskor figyeljünk a hármas szabályra, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a tárolás, a munkavégzés, az előkészítéstől a sütésig, főzésig, végül pedig a mosogatás is néhány karnyújtásnyira legyen. Ez nem felesleges luxus, hanem maga a megtestesült praktikusság.

Kapcsolódó cikkek

Konyhafelújítás lépésről-lépésre

Konyhafelújítás lépésről-lépésre

A családosok állami segítséget is igényelhetnek, amivel a költségeik a felére csökkennek.

Sittszállítás és lomtalanítás Budapesten és környékén

Sittszállítás és lomtalanítás Budapesten és környékén

A lomtalanítás sok esetben okoz számunkra fejtörést és bosszúságot, de nem akkor, ha profi cégre bízzuk a lom, a hulladék elszállítását.