A legnépszerűbb lakberendezési stílusok - melyik a tiéd?

Melyik stílus lesz a legjobb az otthonodban? Összehasonlítottuk a 3 legnépszerűbbet.
A legnépszerűbb lakberendezési stílusok - melyik a tiéd?

Az otthonteremtést többféleképpen is tekintheted. Egyesek úgy tekintenek rá, mint egy egyszerű steril térre, amely menedéket nyújt a külvilágtól. Azonban egyre többen látják a lakásukat érzelmesebbnek. Ha az a célod, hogy olyan otthont alakíts ki, amelyben kényelmesen és otthonosan érzed magad, az egyedi tervezési stílusok jó segítséget jelentenek. Ezek meghatározhatják, hogy a belső tér hogyan hat majd az érzelmeidre.

Melyik stílus lesz a legjobb az otthonodban? Összehasonlítottuk a 3 legnépszerűbbet.

Vidéki vagy rusztikus stílus

A vidék olyan hely, amely sokak számára a jólét és a kikapcsolódás szinonimája. Felidézheti a gondtalan gyermekkort, a nagyszülőkkel töltött nyaralásokat vagy a régi szép időket, amikor a világot még nem az elektronika uralta, és az interperszonális kapcsolatok erősebbek voltak. A vidék alapvető jellegzetességeit modern otthonodba is becsempészheted. Csak rendezd be rusztikus stílusban.

Sok fa és meleg színek

A vidéki stílus alapja a fa. Különösen a tömörfa, amelyből konyhabútorokat, étkezőasztalokat, ágyakat, szekrényeket és egyéb bútorokat készítenek. Ez egy egyszerű egyenlet - minél több tömör fát használsz, annál több vidéki stílust kölcsönöz az otthonodnak. Azonban vigyázat! A rusztikusan berendezett otthon másik jellemzője a praktikusság hangsúlyozása. Vidéken mindent használnak valamire. Az anyagok, a dekoráció és a tér nem pazarolható. Minden elemnek célja van.

A vidéki stílus különösen kedveli a világos fa színeket, amelyek lágy pasztell kiegészítőkkel kombinálhatók.

Vintage stílus

A vintage az egyik legrégebbi formatervezési irányzat. Sokan összekeverik a retró stílussal, de számos különbség van köztük. A vintage nemcsak a régi dolgokra, de inkább az érzelmekre, a romantikára és a kellemes érzésekre összpontosít. Ezzel szemben a retro stílus a „gépies“ és precíz geometriai formák szellemét hordozza.

Díszítés és patina

A vintage stílusú bútorokat sajátos megjelenés jellemzi, amely a történelemre utal. Különösen a patina játszik fontos szerepet benne. Manapság például nagyon népszerűek a felújított régi bútorok és kiegészítők. Azonban találhatsz vadonatúj szekrényeket, lámpákat, asztalokat vagy székeket is, amelyek vintage stílusban készültek. Az anyagok tekintetében a fa és a fém dominál, a kor jeleivel. A színeknek nincs határa, de leggyakrabban pasztell árnyalatokat használnak.

Skandináv stílus

A skandináv országokban az emberek közel élnek a természethez. A napok rövidek, és kevés a fény. Hideg uralkodik. Mindezek a tényezők a lakberendezés stílusában is tükröződnek. A skandináv lakberendezés célja, hogy a könnyedség és a melegség érzését hozza az otthonba. Ugyanakkor a skandinávok büszkék a légiességre, az egyszerűségre és a minimalizmusra. Hiába keresnél giccses kiegészítőket és díszeket.

Világos színek jelentik az alapot

A skandináv stílus kedveli a természetes anyagokat - különösen a fát, a gyapjút és a pamutot. A világos színkombinációk előnyben részesülnek. A fehér falak bézs színű bútorokkal kombinálva bevált klasszikusnak számítanak. A cél a légiesség és a melegség érzetének kiváltása. A bútorokat a praktikusságra összpontosító egyszerű kialakítás jellemzi. Mindennek megvan a maga helye, az egyes ívek pedig a lehető legegyszerűbbek és mentesülnek a felesleges díszítőelemektől.

De ne érezd úgy, hogy a skandináv stílus steril. Bővítheted merészebb színkombinációkkal, például párnák formájában. A képzeletnek nincsenek határai!

Kapcsolódó cikkek

A legnépszerűbb lakberendezési stílusok - melyik a tiéd?

A legnépszerűbb lakberendezési stílusok - melyik a tiéd?

Melyik stílus lesz a legjobb az otthonodban? Összehasonlítottuk a 3 legnépszerűbbet.

Öltöztesd fel az előszobád ezzel az 5 berendezési tárggyal

Öltöztesd fel az előszobád ezzel az 5 berendezési tárggyal

Az előszoba otthonunk azon része, ahová először érkezünk, és az első benyomást is ez adja. Hogyan tehetjük még elbűvölőbbé? Cikkünkből megtudhatod.

Leáldozó lakástrendek

Leáldozó lakástrendek, amiktől ideje búcsút venni

A nagy kivonulások és csendes elmúlások ideje jött el.