Milyen mosogató csaptelepet válasszak?

Nem is feltétlen szükséges építkeznünk, elegendő egy konyha felújítás, vagy akár egy huzamosabb ideje tartó csepegés is ahhoz, hogy új csaptelepet vásároljunk. Maradva a konyhai modelleknél, összegyűjtöttük azokat a fontos jellemzőket, melyeket célszerű figyelembe venni, mielőtt túl gyorsan váltanánk.
Milyen mosogató csaptelepet válasszak?

Milyen szempontok alapján válasszak?

Funkció, forma, design, szín, gyártó, víztakarékosság, árfekvés – a variációk száma szinte végtelen. A kiválasztást sokszor azonban lehetőségeink, vagy épp korlátaink is könnyítik. Amennyiben nem cseréljük a mosogatótálcát, határt szabhat a meglévő csap bevezető csonkjainak a távolsága – azaz csak hasonló jellemzőkkel rendelkező modellt választhatunk. Panellakásoknál vízvezeték-csere-, vagy bontás nélkül legtöbbször csak a fali kivitel kerülhet szóba. Így a felső-, vagy alsó kifolyású, esetleg egykaros, vagy keverőszelepes típus variálása jelenthet megoldást.

Azonban, ha minden lehetőség adott és a teljes kínálatból választhatunk szabadon, úgy már olyan szempontokat is el kell döntenünk, hogy mennyire fontos nekünk a víztakarékosság? Szeretnénk-e plusz funkciókat, úgymint: kihúzható fej, érintésmentes működtetés, „kivehetőség” – ablak közelében történő elhelyezés esetén, vagy pl. vízszűrő.

Vegyük is sorba ezeket:

Kihúzható fej – a maximális mozgástér záloga

Nagyméretű edényeknél, gyümölcs mosásnál egyaránt praktikus lehet ez a fajta megoldás. Csaptelepünk ilyenkor nem csupán mobil kezelhető, hanem a hagyományos erősebb vízsugár és az öblítő zuhanysugár közötti váltási lehetőséggel tovább is könnyíti munkánkat. Az öblítő sugarat biztosító kisméretű lyukak vízkőtelenítése automatikus, így erre sem kell külön odafigyelnünk.

Érintésmentes működtetéssel a tökéletes komfortért

Még kezdetben a kétgombos mosogató csaptelepeket a gyors működtetésű egykaros modell váltották fel nagy népszerűséggel, úgy napjainkra egyre inkább terjednek el az ún. szenzoros-, vagy más néven infrás típusok is. Jó megoldás lehet, ha teli van a kezünk, vagy csak egyszerűen nem szeretnénk összepiszkolni a csaptestet. Az elmúlt 2 évben egyre többen választották ezt a modellt, hiszen az érintésmentes működtetés tökéletes higiéniát szavatol.

Kivehetőség – ha nyílna az ablak

Jóllehet ezt a funkció megdrágítja a vásárlást, abban az esetben viszont, ha a mosogatót kimondottan az ablakhoz szeretnénk tenni - hogy láthassuk pl. az udvaron játszó gyerekeinket – mindenképpen megéri. Szellőztetésnél, ablak tisztításnál nincs más dolgunk, mint egyszerűen elfektetni a csaptestet.

Szűrt vízzel családja egészségéért

A palackozott víz kiváltásra - legyen szó szénsavval dúsított-, vagy mentes változatról – is kínálnak kész megoldást egyes gyártók csaptelepei. Ezek a csaptelepek kiszűrnek minden írhatást rontó anyagot a vízből. A mai modern típusokon pedig már egyszerűen átváltható a szűrt, vagy szűretlen víz funkció. Így mosogatásnál nem pazaroljuk a patron adottságait és nem is lesz szükségünk rontva az esztétikát kiegészítő csaptelep használatára.

A Gépész Webáruház széles termékkínálatában - Concept, Grohe, Hansgrohe, Kludi, Mofém, Ravak, Teka – mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb darabot.

Kapcsolódó cikkek

Eaves Ház - JOHO Architecture

Eaves Ház - JOHO Architecture

A projekt célja egy olyan ház létrehozása volt, ahol a térérzet és környezet tökéletes egyensúlyban áll.

Milyen mosogató csaptelepet válasszak?

Milyen mosogató csaptelepet válasszak?

Nem is feltétlen szükséges építkeznünk, elegendő egy konyha felújítás, vagy akár egy huzamosabb ideje tartó csepegés is ahhoz, hogy új csaptelepet vásároljunk.