Jobban szigetel a hulladékból készült tégla a hagyományosnál

Gabriela Medero a modern építőipar környezetszennyező magatartásával szemben akart fellépni, amikor az építőanyag fejlesztésébe kezdett.
Jobban szigetel a hulladékból készült tégla a hagyományosnál

K-Briq névre keresztelte a 90 százalékban építőipari hulladékból készült fenntartható tégláját a skót tanár. Az elkészült tégla egyébként formára, súlyra és funkcióban is azonos a hagyományos társával, ellenben szigetelő képessége jobb annál, ráadásul az előállítása is jóval kevésbé megterhelő a környezet számára.


A különféle színekben előállított építőanyagot helyben, Edinburgh-ban készítik, ami szintén arra példa, hogy bár Skócia az ország területén használt téglák 85 százalékát importból fedezi, ez jóval egyszerűbben és fenntarthatóbban is kivitelezhető.

Medero büszke az előállított termékre, aminek mielőbb szeretné elkezdeni a tömeggyártását, amit a részben általa is alapított vállalat, a Kenoteq tesz folyamatos munkája majd lehetővé.

Kapcsolódó cikkek

Az alga a jövő építészetében

Innovatív technológiák: az alga a jövő városaiban

A környezettudatosság ma már az építészetben is egyre hangsúlyosabbá válik, ezzel a megújuló energiáknak is egyre nagyobb szerep jut.

Milyen problémák merülhetnek fel egy kivitelezési projekt során?

Milyen problémák merülhetnek fel egy kivitelezési projekt során?

Egyre nehezebb jó szakembert találni. Késik a kivitelezés. Nem érem utol az alvállalkozót. Csak néhány azok közül a panaszok közül, amelyeket az építési és beruházási projektek kapcsán hallunk.