Eaves Ház - JOHO Architecture

Építész: JOHO Architechure
Eaves Ház - JOHO Architecture

Terület: 264 négyzetméter

Az Eaves ház azt hivatott megtestesíteni, hogyan lehet a újraértelmezni a tradicionális koreai építészetet magas környezeti és esztétikai normák alapján. A Gwanaksan-hegy és a Cheonggyecheon-hegy között elhelyezkedő helyszínről panorámás kilátás nyílik a környező hegyekre.

A projekt célja egy olyan ház létrehozása volt, ahol a térérzet és környezet tökéletes egyensúlyban áll. Ezenkívül a fény és árnyék kölcsönhatása komoly hangsúlyt kapott.

A környező hegyek görbületéből ihletett formák a környező táj meghosszabbításaként tükröződnek, kilátással a napsütötte délkelet felé.

A tervezés újraértelmezte a hagyományos koreai tetőt, hogy megfeleljen a modern kor követelményeinek. Ezek az összetett vonalak napközben szűrik a napfényt, éjszaka pedig a beépített világítások fénykibocsátását szabályozzák.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen a modern szalmaház

Megnyerő és környezetbarát: ilyen egy modern szalmaház

A 3 kismalacnak sokkal könnyebb lett volna a dolga, ha ismerik ezt a megoldást.

Eaves Ház - JOHO Architecture

Eaves Ház - JOHO Architecture

A projekt célja egy olyan ház létrehozása volt, ahol a térérzet és környezet tökéletes egyensúlyban áll.

Jobban szigetel a hulladékból készült tégla a hagyományosnál

Jobban szigetel a hulladékból készült tégla a hagyományosnál

Az egyetemi mérnök professzor 10 éven keresztül dolgozott az építőanyag kifejlesztésén.