Duna Terasz Grande – a legnagyobb vízpart közeli lakásberuházás a 13. kerületben

A Duna Terasz Grande a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport legújabb fejlesztése, amely Budapest egyik legzöldebb Duna-parti lokációjában, a Foka-öböl mentén található. A 790 lakásos beruházás zöld környezetben, számtalan okos, zöld és egyedi közösségi megoldással, magas minőségű anyaghasználat mellett valósul meg.
Duna Terasz Grande – a legnagyobb vízpart közeli lakásberuházás a 13. kerületben

13 évvel ezelőtt, a város és a pesti Duna-part találkozásánál elkezdődött a Duna Terasz Lakónegyed építése. A beruházás mögött a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport áll, amely 2008-ban, egy nemzetközi pénzügyi befektető csoport hazai vállalataként alakult. A Duna Terasz Lakónegyed tíz hektárnyi területet ölel fel Budapesten a 13. kerületben: a Turóc utcától a Rákos-patakig nyújtózik, egyik oldalról a Foka-öböl, a másik oldalról a Cserhalom utca határolja. A lakónegyed első, 362 lakásos lakóparkját 2009-ben adták át, majd következett a második ütem, a Duna Terasz Premium 2019-ben 322 lakással.

A Duna Terasz Grande a harmadik ütem, amely kivitelezője a Kész Építő Zrt., a beruházás építésztervező csapatai pedig a Vadász Építész Stúdió és az Óbuda Építész Stúdió voltak.

A 790 lakásos, 19 üzlethelyiségből álló, több, mint két hektárnyi területet felölelő projekt helyszíne a Vizafogó városrész Duna-partja és a Foka-öböl környéke, amelyet a Cserhalom utca és az Úszódaru utca határol. A Duna Terasz Lakónegyed közel helyezkedik el a Duna-parti sétányhoz, ahol nagy zöldfelületek, játszótér, néhány perc sétára pedig hajókikötő, valamint kültéri fitneszpark is található. A közlekedési infrastruktúrának köszönhetően a Népsziget 10 perc, a Margitsziget pedig 15 perc alatt érhető el. A belváros autóval alig több, mint 10 perc alatt közelíthető meg, ráadásul a közeli buszmegálló, valamint a Gyöngyösi utcai és Forgách utcai M3 metróállomások gyors tömegközlekedést tesznek lehetővé, illetve a szolgáltatási környezet (Duna Pláza, Váci úti irodafolyosó) is rendkívül gazdag. A Cserhalom utcán kiépített bicikliút Újpest, illetve a Parlament irányába halad. A helyi önkormányzat a jövőben több olyan közcélú fejlesztést is tervez, amely a jövőben tovább növeli a lokáció színvonalát.

A Duna Terasz Grande lakásai két épületben helyezkednek el: az 1-es épület két lépcsőházában 207, a 2-es épület hét lépcsőházában 583 lakás található. Az egyszobás lakásoktól kezdve az akár nagycsaládosok számára is megfelelő ötszobás lakások is megtalálhatóak, amelyek méretei 30 m2-től 117 m2-ig terjednek. Minden lakáshoz tartozik terasz, erkély vagy loggia, ezen felül néhány lakástípus kerttel, tetőkerttel és tetőterasszal is rendelkezik; a tetőkertek mérete elérheti akár a 360 m2-t is. A Duna Terasz Grande 1-es épület homlokzata háromdimenziós kubista kompozíció, amelyet a Vadász Építész Stúdió jegyez. Korábbi munkáik között olyan lakóépületek találhatóak, mint a Petneházy utcai Origó-ház vagy a Beregszászi úti Új-BAUHAUS Lakópark, de részt vettek a RAM Colosseum tervezésében is. A 2-es épület tervezői az Óbuda Építész Stúdiót erősítik: ők korábban olyan projekteken dolgoztak, mint a budapesti 5 csillagos Párisi Udvar Hotel, a Dubai Airport, a Szervita téri Emerald Residence és a Sasad Liget I-II.

A Duna Terasz Grande tervezésekor fontos szempont volt a prémium minőségű anyagfelhasználás és a tágas terek tervezése, mindez a lakások kialakítása mellett a közösségi helyiségeknél és a zöld felületeknél is megmutatkozik. Utóbbiak kialakításában tájépítész csapat is segítette az építészek munkáját. A játszótérrel felszerelt belső kertek mellett a közösségi jóga-, napozó- és grillterasz is a közösségépítést szolgálja. A projekt emellett olyan, mára már elvárt okos megoldásokat foglal magába, mint a lakások hálózat-alapú okosotthon kialakítása, az okospadok, valamint egyes parkolóknál E-töltő előkészítés a mélygarázsban.

“A Duna Terasz beruházásokkal évek óta aktívan hozzájárulunk a kerület és a lokáció megújulásához, a jövőben pedig cégünk segítségével indul el a patak menti térrész és az öböl megújítása, illetve a futókör kialakítása. Lakóink és a helyi közösség számára új, fenntartható életteret szeretnénk nyújtani a Duna Terasz Grande zöld szemléletű épületeivel, okosotthonaival, közösségi zöld tetőteraszaival és az összefüggő nagy zöld felületekkel” - emelte ki Tóth Csaba, a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport ügyvezetője.

A Duna Terasz Grande zéró-emissziós házaiban kiemelt szerepet kapnak a zöld, fenntartható megoldások. Hőtechnikai rendszerük a távfűtés megújuló energiaforrásait használja, valamint hőszivattyúk segítik az energiafelhasználás alacsony szinten tartását. A három rétegben hangszigetelt nyílászárók és a mennyezeti hűtő-fűtő rendszerek szintén a lakók komfortérzetét növelik.

A lakások értékesítése elkezdődött: első ütemben 464 lakást árulnak, amelyeknek több, mint 20 %-a az egy hónapos előértékesítés során el is kelt. A beruházás várható átadása 2023. március.

Web: www.dunaterasz.hu/hu
Facebook: www.facebook.com/dunateraszgrande
Instagram: www.instagram.com/duna_terasz_grande/
YouTube: www.youtube.com/channel/UChkH74JVYHk-MGb62erpuQQ

Kapcsolódó cikkek

Ingatlan külföldiek számára - hogy legyen, hogy mindenkinek jó legyen? Interjú Bernard Tomlinson ingatlan szakértővel

Ingatlan külföldiek számára - hogy legyen, hogy mindenkinek jó legyen?

Bernard Tomlinson Londonból költözött egy évtizede Budapestre, ma Piliscsabán van az otthona. Mint ingatlanszakértő, közvetítő a Magyarországra költöző külföldi állampolgároknak segít az otthonkeresésben.