Hihetetlen, de igaz - a tehénfolt a legdivatosabb állatminta

Nem egy állatmese, hanem a divat világa az, ahol a tehénminta az új uralkodó.
A tehénfolt a legnépszerűbb állatminta a lakberendezésben

Ahogy az utcai divatban, úgy a lakberendezésben is népszerűek az állatminták, ami többek közt annak is köszönhető, hogy ezek a távoli vidékekre való elvágyódás mértékét némileg csökkentik az otthonukba való beköltözésükkel. Amíg mi nem járjuk a világot, legalább egy kicsit úgy érezhetjük ezekkel, hogy a vadvilág közelebb van hozzánk.

De legalábbis valami ilyesmi lehet a magyarázat arra, hogy töretlenül favoritnak számítanak az egzotikus állatminták. Történt mégis valami, ami átrendezte ezt a (t)rendet, és habár nem búcsúzunk el a zebráktól, ocelotoktól, tigrisektől és egyéb vad társaiktól sem, ha a lakás dekorációjáról van szó, mégis egy jóval háztájibb versenyzőt kell a dobogó legfelső fokára állítanunk.

A népszerűségi lista első helyezettje, legalábbis a trendek új választottja: a tehén (és a foltjai). Ugyan a vidéki romantika, a cottagecore és a rusztikus design is töretlenül népszerűek, nem kell leragadnunk náluk, ezzel a kontrasztos mintával a modernebb otthonokban is bátran dolgozhatunk. A fekete-fehér, esetleg a barna vagy szürke-fehér kombinációk látványos és szép kiegészítői lehetnek az élénk színű elemeknek.

Mivel feltűnő mintáról van szó, arra azért érdemes odafigyelni, hogy használatát ne vigyük túlzásba, mivel viszont a maximalizmus nagyon aktuális irányzat, a tehénfoltot keverhetjük geometrikus mintákkal, de akár csíkosnak is jó társa lehet. Ha a visszafogottabb, világosabb verziót választunk, egy lágy barna-fehér színűt, akkor ezeket a természetes, minimalista stílusú darabokkal tudjuk remekül összhangba hozni. Akárhogy is döntünk, ha a szezonnak megfelelően szeretnénk berendezni otthonunk, akkor ezt a mintát ne hagyjuk ki!

Kapcsolódó cikkek

Leáldozó lakástrendek

Leáldozó lakástrendek, amiktől ideje búcsút venni

A nagy kivonulások és csendes elmúlások ideje jött el.

Stockholmi lakás elegáns pasztell színekben

Stockholmi lakás elegáns pasztell színekben

Less be egy csodás, stílusos svéd otthonba!

A legnépszerűbb lakberendezési stílusok - melyik a tiéd?

A legnépszerűbb lakberendezési stílusok - melyik a tiéd?

Melyik stílus lesz a legjobb az otthonodban? Összehasonlítottuk a 3 legnépszerűbbet.