Biomorf dekorációs tárgyak tehetik parádéssá otthonunkat

A biomorf formák még ma is szokatlanul hatnak, pedig a szürrealista festők közel száz évvel ezelőtt kezdték ezeket az alakokat használni a munkáikban.
Absztrakt lakásdekor az új trend

Az absztrakt íves formák, a természetben előforduló gömbölyű mintákat követik, miközben görbe és a természeteshez hasonlóan tökéletlen vonalak alkotják. Ezek az alakok meghódították a festészetet, a szobrászatot, de az építészet sem menekülhetett, ahogy aztán az iparművészet sem. Ma már dekorációs kiegészítőként is találkozunk ezekkel a furcsa formájú tárgyakkal, amik újra és újra előbukkannak a lakástrendekben.

A szokatlan sziluettek játékosak és vidámak, így a lakás igazi díszei válhatnak. A legkülönfélébb megjelenésű kerámiákkal, gyertyákkal, különféle kiegészítőkkel találkozhatunk a piacon. Léteznek olvadó gombócszerű alakok, ahogy a tenger mélyén élő már-már földöntúlinak ható lényekre emlékeztető formák is, amiket akár 3D nyomtatással is létre lehet hozni.

View this post on Instagram

A post shared by Marta Koguc (@martakoguc)

Ahány forma, annyiféle anyag és borítás jellemzi őket. Találkozhatunk papírgyurmából készült vázákkal, habszerű lámpával, illetve olyan tárgyakkal, amik úgy tűnnek, a szemünk láttára olvadnak majd el, miközben stabilan állnak. A közösségi médiában a legnépszerűbbek mind közül a purhabbal borított, újragondolt tárgyak.

Színes, különleges tárgyak ezek, amikkel a gyurmafilmek vicces tárgyai, sőt az egész Barba család otthonunkba költözhet.

Kapcsolódó cikkek

Leáldozó lakástrendek

Leáldozó lakástrendek, amiktől ideje búcsút venni

A nagy kivonulások és csendes elmúlások ideje jött el.

Friluftsliv az új hygge

A dán hygge után most itt a norvég friluftsliv, hogy átrendezze otthonunkat

Itt az új skandináv életérzés, ami legalább akkora hatással bír a lakberendezésre, mint elődje.